At have en skildpadde som kæledyr: Hvad du skal vide

At have en skildpadde som kæledyr: Hvad du skal vide

Hvorfor en skildpadde?

At anskaffe sig en skildpadde som kæledyr kan være berigende af flere årsager. For det første er skildpadder generelt rolige og fredelige dyr, hvilket gør dem velegnede som kæledyr, især for dem der søger et roligt og afslappet selskab. Derudover kræver de ikke den samme opmærksomhed som mere aktive kæledyr, hvilket gør dem velegnede til mennesker med en travl livsstil eller dem, der bor i mindre boliger.

Skildpadder kan også være fascinerende at observere, især når de udforsker deres omgivelser eller nyder solbadning. De kan bidrage til at skabe en beroligende atmosfære i hjemmet.

Endelig kan det at have en skildpadde som kæledyr være en lærerig oplevelse, især for børn, da det kan lære dem om ansvar, pleje af dyr og naturens mangfoldighed.

Hvad spiser skildpadder?

Generelt set, er skildpadder altædende. Det vil sige at de er i stand til at spise en bred række af madvarer. Dette gælder både grøntsager og frugt, men de kan også spise insekter og i nogle tilfælde fisk og krebsdyr. Noget af det mest normale, at give kæledyrsskildpadder er dog kommercielt skildpaddefoder, som du også kan finde her.

Hvor gammel bliver en skildpadde?

Levetiden for skildpadder varierer afhængigt af arten og de specifikke levevilkår, de oplever. Nogle arter af skildpadder kan leve i flere årtier, mens andre kan leve i over et århundrede. Generelt set kan mange landskildpadder og nogle havskildpadder leve mellem 50 og 100 år eller mere under optimale forhold med korrekt pleje og ernæring. Det er dog vigtigt at huske på, at anskaffelse af en skildpadde som kæledyr er en langsigtet forpligtelse, da de kan leve i mange år. 

Rødørrede terrapiner (Trachemys scripta elegangs) er en af de mest almindelige skildpadder vi har som kæledyr, og kan leve i mere end 20 år!

Den ældste skildpadde i verden, kaldet Jonathan, udklækkede omkring år 1832, hvilket betyder at han er over 190 år gammel!

Se vores sortiment til skildpadder og andre reptiler her hos PetPal!

Tilbage til blog